un program pentru productivitate și iluminare

Focus, Zen și IQ++

Ediția nr. 27 începe vineri, 16 august

DEPENDENȚĂ

Cu cazinoul în buzunar

Pe vremuri treceam pe lângă sala de jocuri mecanice uimit că tot timpul sunt acolo aceiași oameni care mai bagă o fisă, sperând ca roțile să se alinieze. E un exercițiu derizoriu, mașina fiind oricum proiectată astfel încât proprietarul să nu piardă bani și să aibă un anumit profit.

În prezent, toți avem un mini-cazinou în buzunar, pe care-l scoatem frecvent pentru a mai „trage o dată de manetă”, respectiv a da un scroll pe diverse aplicații, sperând probabil la o aliniere a „rotițelor” cu emoțiile. Majoritatea celor care folosesc smartphone și rețele sociale sunt dependenți fără să realizeze.

La proiectarea acestor rețele lucrează chiar specialiști în comportamentul uman (behaviorism), aceiași specialiști care lucrează pentru cazinouri. Obiectivul companiilor este să țină utilizatorii cât mai mult timp în rețea. Situația are implicații majore asupra comportamentului individului și a abilității acestuia de a se concentra la o muncă serioasă și de a lua decizii inspirate.

talmeș balmeș

O REȚEA MANIPULATĂ

Rețelele sociale sau mini-cazinourile sub acoperire au devenit în același timp instrumente pe care oamenii le folosesc pentru a:

  1. Discuta cu prietenii și colaboratorii
  2. Afla știrile
  3. Se informa
  4. Se distra

Acest amalgam este cu atât mai periculos cu cât prioritizarea conținutului este în grija unor algoritmi care servesc interesele companiei ce deține platforma.

o resoftare

Dificultăți antice

Situația ce duce la lipsa de concentrare și în cele din urmă la depresie și suferință nu este caracteristică vremurilor moderne. Problemele sunt doar amplificate de interconectarea în masă și schema de profit a companiilor care dețin controlul aplicațiilor.

Altfel, aceste dificultăți au apărut încă din vremea revoluției neolitice, când omul a trecut de la viața de vânător-culegător la cea de fermier sedentar, trăind în comunități din ce în ce mai mari.

Structura creierului nostru nu s-a modificat și nici nu ar avea cum, dar ar fi nevoie de o resoftare, amănunt observat de mulți mistici și filosofi de-a lungul mileniilor de civilizație.

concentrare

FOCUS

Chiar dacă ai în mână cel mai performant aparat foto, prietenul tău va face fotografii mai faine decât ale tale folosind un smartphone ordinar, cu o singură condiție: să nu știi cum focalizează aparatul tău. Dacă nu poți focaliza obiectivul pe anumite obiecte din peisaj, toate celelalte facilități ale dispozitivului sunt inutile.

Până să ajungem la metode de dezvoltare ale capacităților cognitive, putem avea pentru început rezultate pozitive doar prin utilizarea eficientă a aptitudinilor deja existente. Prima parte a programului se va axa pe metode de concentrare, adaptarea mediului de lucru și stabilirea unor rutine, exemplificând care sunt costurile unui mediu plin de distracții.

pace interioară

ZEN

În cultura occidentală, să fii „zen” înseamnă să ai un soi de calm și o pace interioară ce pare a fi imperturbabilă. În Asia, Zen este o ramură japoneză a Budismului, ce pune accent pe intuiție și meditație, nu pe scripturi.

În program, conceptele Zen sunt explicate într-un limbaj modern, prezentând studii care analizează ce se întâmplă la nivelul creierului într-o „stare zen” și cum arată materia cenușie a unui om care practică meditația în comparație cu cea a unui om care nu meditează.

Deși zen-ul este asociat cu o stare boemă, poate chiar de nepăsare, etapele programului vor arăta că dimpotrivă, starea este benefică pentru productivitate și poate fi menținută pe timp îndelungat.

neuroni mai sprinteni 🙂

IQ++

Coeficientul de inteligență nu este fix pe parcursul vieții și nu depinde de sex, rasă sau materialul genetic. La fel ca în cazul mușchilor, capacitățile creierului se pot dezvolta printr-o stimulare permanentă, urmată de o recuperare adecvată, somn suficient și o dietă bogată nutrițional.

Partea a treia a programului se va axa pe creșterea IQ-ului, atingând subiecte precum dieta ProMetabolism, influența hormonilor, importanța odihnei, exerciții mentale, metode de evaluare sau suplimentele nootropice.

Focus, zen și iq++

aplică acum pentru obținerea accesului în program

la acest program pot participa doar cei care au achiziționat o carte sau un program prometabolism (oricare). Pentru a participa, folosiți formularul din stânga, cu numele și emailul pe care l-ați mai folosit. veți primi apoi invitația de participare.

acces în

Comunitate

Prin participarea în program primești acces într-un grup de peste 200 de oameni care participă sau au participat la programe similare ProMetabolism (grup Facebook). În acest grup poți pune întrebări în care primești răspunsuri nu doar de la autorul programelor, dar și de la alți membri ai comunității.

programul

Focus, Zen și IQ++

Nu este afiliat niciunui cult religios.

Metoda se bazează pe cercetări empirice, pe studii științifice, pe concepte filosofice și pe învățături contemporane.

Banii înapoi Garantat

Dacă după două săptămâni, consideri că programul nu e pentru tine, primești banii înapoi, fără alte întrebări. Evident, ar fi util pentru noi să știm unde a fost problema, deci ar fi frumos să lași un feedback.

Feedback

Te încurajăm să vii cu întrebări la fiecare etapă pentru a ne asigura că ai înțeles bine conținutul, iar apoi așteptăm un feedback despre cum funcționează schimbările.

Durata programului

„Focus, Zen și IQ” durează 8 săptămâni și cuprinde 16 etape. În fiecare săptămână, participantul va primi un email în zilele de luni și vineri. Cele 3-4 zile vor fi suficiente pentru aplicarea conceptelor, după care pot fi introduse următoarele.

Preț

349 lei

garanții

Programul PROMITE:

  • O îmbunătățire substanțială a abilităților cognitive.
  • O creștere a anduranței mentale.
  • O capacitate sporită de concentrare.
  • O diminuare a fluxului de gânduri ce distrag atenția atunci când suntem în modul „lucru”.

exonerare de răspundere

Rezultatele variază în funcție de persoană

Programul nu este pentru toată lumea. Cei care au achiziționat deja un produs, sunt familiari cu stilul de prezentare al autorului. Pentru alții, s-ar putea să fie inconfortabil.

Rezultatele promise sunt pentru cei care nu au aplicat până acum niciuna din măsurile propuse în program și le introduc pentru prima dată în rutina zilnică. Firește, cei care au adaptat deja măsurile sau nu le pot aplica din cauza unor probleme practice, nu vor avea rezultate atât de spectaculoase.