testimoniale

beneficiile stilului de viață prometabolism

Experiența celor care l-au încercat

Silvia Vîrlan

Am să vă spun povestea mea despre cum, cu 6 luni în urmă, Mihai Dragomir mi-a schimbat viața. Încă din adolescență mă lupt cu kilogramele în plus, și cu o sănătate precară. Mereu am ținut diete drastice, cu care pe moment slăbeam, iar apoi puneam dublu la loc. În mare parte ma înfometam și nu mâncam zahăr. Nu știam că fac ceva greșit. Mă bucuram că slăbeam și nu mă gândeam la consecințe. După o lună sau două de dietă, corpul îmi ceda, mă îmbolnăveam, și începeam iar să mănânc.

Nu credeam că pot slăbi mâncând, fără să mă înfometez, cu atât mai puțin că pot mânca zahăr. De când l-am cunoscut pe Mihai, am scos din alimentație uleiul de floarea soarelui, rapiță, palmier, orice fel de semințe și am evitat chimicalele cât de mult am putut.
Am început să mănânc brânză, ouă, unt, carne de vită, fructe de mare și nu în ultimul rând foarte multe fructe și ulei de cocos.

De asemenea, zilnic mănânc ciocolată, cafea, fresh de portocale. Nu evit sa mănânc seara, nu mă înfometez niciodată și starea mea de spirit și sănătatea au devenit optime. Un alt efect neașteptat a fost scaderea dioptriei la ochelari. Părul nu îmi mai cade și celulita este pe cale de dispariție.

Până acum am slabit 10 kg, fără sa merg la sală sau la nutriționiști, fără să mă înfometez, fără să-mi privez corpul și sufletul de fericirea pe care mereu mi-a adus-o zahărul.

Recomand cu căldură acest lifestyle ProMetabolism. Nu aș reveni niciodată la vechile mele obiceiuri.

Link către mesajul original

Yoana Andreea Leonte

Am fost 3 ani lacto ovo vegetariană, urmând apoi încă 2 ani vegetariană cu intermitențe raw vegane. În Februarie 2020, după ce am terminat un program in care intrasem de buna voie, convinsă fiind ca aceasta este “calea” spre un stil de viață sănătos (mai exact programul SDS, unii au auzit sigur despre el), am început să mă simt extrem de slăbită, o senzație de oboseală permanentă, indiferent de cât aș fi dormit, îmi lipsea concentrarea cu desăvârșire, uitam lucruri, îmi țiuiau urechile și aveam deseori frisoane (îmi era mai mereu frig). Atunci, am realizat că ceva nu este în regulă cu mine și bineînțeles am început din nou căutările… Cum intenția, a fost pusă, de a înțelege cu ce mă confrunt?!? am atras în viața mea, informația de care avem nevoie la acel moment și anume: Am ajuns la cartea lui Călin.

Am parcurs-o dintr-o suflare (pe un zbor), apoi am reluat-o și am decis că am nevoie sa fac niște analize (cele sugerate în carte)!! Bineînțeles, că a fost un mare șoc (și nu pozitiv!!!) pentru mine, când am văzut valorile, iar pentru acest lucru îi voi fi recunoscătoare lui Călin Barbarul pentru totdeauna, că datorită cărții lui, am evitat ceva care ar fi putut avea efecte dezastruoase pentru mine, dacă mai continuam in stilul caracteristic de până atunci. Așadar, am îmbrățișat treptat stilul ProMetabolism, (spun treptat, pentru că unele lucruri efectiv nu le-am putut consuma din prima, pentru că eram cam dată peste cap cu flora). Vreau sa menționez că toate carențele pe care le-am acumulat in toți acești ani, în ciuda faptului că suplimentam cu tot soiul de pudre, capsule, etc., am reușit sa le corectez îmbrățișând treptat stilul ProMetabolism (pentru că nu voiam să mai aud de suplimente alimentare). Singurul produs de sinteză a fost fierul buvabil, ca să mă ajute în prima fază, pentru ca nu mai aveam nici in depozite).

Concluzia: Astăzi, de la fix un an de când am început sa mănânc ProMetabolism, simt că celulele mele se gudura de fericire, papilele mele, de asemenea, corpul îmi este cu totul fortificat, am energie întreaga zi, mănânc cu plăcere alimentele, fără a mă simți vinovată (unii vor înțelege perfect ce zic), am început să integrez mișcarea in viața mea (înainte nu aveam energie de așa ceva, efectiv “nu aveam vlagă”, vorba din popor)! Însă toată aceasta transformare la mine, s-a produs treptat, cum era și firesc de altfel. Adică, de la o luna la alta simțeam cum mă „împuternicesc”. Iar astăzi mă declar pe deplin fericită de alegerea făcută și categoric pentru mine, acest stil funcționează! Și am mai tras o concluzie personală: toată Copilăria și Adolescența mea, m-am hrănit ProMetabolism (a avut grijă mamaia de acest aspect, chiar dacă intuitiv a făcut asta) fără să știu atunci de acest lucru… și mă simțeam excelent!!! Iar acum experimentez FIX aceeași bucurie și energie!

Cu profundă recunoștință, Călin Țurcanu, că m-ai ajutat sa redescopăr plăcerea de a mânca bun.

Link către mesajul original.

Marius Gabriel Sava

Hai să mă laud și eu. Eu am făcut de mic sport de performanță (lupte greco-romane). Pe la 18 ani, din cauza unor probleme medicale mi s-a interzis acest sport și m-am orientat spre culturism. Pe scurt, am făcut sală cam permanent, cu o dietă preponderent carnivoră. În ultimii 4 ani am fost pe dieta vegană, am considerat eu că e mai ok pentru mine. Ca și rezultatele, vegan fiind am simțit pe pielea mea lipsa proteinei de calitate, aveam perioade foarte ciudate când aveam energie maximă sau nu aveam deloc în unele perioade. Așa era și cu greutatea, când scădeam, când mă îngrășăm brusc. Una peste alta, mâncam enorm de mult pentru a-mi acoperi necesarul caloric zilnic, mâncare plina de carbohidrați nașpa. Rezultat…apatie, nervos, gras, renunțasem la sport și ajunsesem de la 80 kg, înălțime 172 cm, la 107 kg!

Am cumpărat cartea lui Călin de anul trecut prin noiembrie parcă, o aveam în drive la telefon, dar nu aveam curajul să aplic nimic din ea! Pentru cine nu are încredere în alimentația ProMetabolism, vă dau câteva rezultatele personale. De la 1 ianuarie 2021 pană acum, 17 martie 2021:

-energie maximă, fac 25 km zilnic de bicicleta.

-m-am reapucat de sport.

-am 80% alimentația bazată pe fructe (ananas, papaya, mango, struguri) și restul, gelatină, puțină brânză, 2 ouă pe săptămână. Cam spartan, dar am reușit în 3 luni aproape să dau jos în mod sănătos 22 de kg. Mă simt fantastic, am 49 de ani, dar nu m-am simțit așa de bine de când aveam 20 de ani! Deci, se poate, dacă faci ceea ce trebuie. Mulțumesc, Călin!

Link către mesajul original

Alexandra Apetrei

Mă gândeam sa împărtășesc progresul meu cu această dietă, so far. O urmez de, imediat, 3 luni. Am pus pe mine aprox. 3 kg în tot acest timp, dar s-au subțiat picioarele considerabil și bratele. Șoldurile mi s-au lățit cum nu s-au lățit de la sarcină :)))) Am schimbat din pricina asta un număr la pantaloni, dar e ok. Sânii sunt mai plini și abdomenul mai plat. Toată lumea îmi zice că am slăbit și cât de bine îmi stă și ma întreabă ce fac :)))) Soțul e foarte happy.

Îmbunătățiri considerabile : libido crescut (cine are copii, știe cât e de important și dificil), energie, somn foarte bun,  echilibru emoțional, menstruație foarte ușoară și scurta. Sunt sătulă chiar dacă alăptez, nu mai mănânc non-stop. Am scăpat de intoleranțe și alergii 😃 Spre surprinderea mea, nu mă îngrașă cola, zahărul sau ciocolata :))))) desigur, scopul pe termen lung este să iau carbohidrații doar din lapte, fructe și sucuri, dar m-am privat de celelalte forme de carbs atât de mulți ani, încât vreau să mă mai bucur de ele o vreme.

Aș fi preferat să fiu skinny , dar nu sunt. Încerc să îmi redefinesc conceptele pe care le am despre frumusețea feminină și să înțeleg că slab nu înseamnă automat frumos, pentru ca nu vreau să pierd beneficiile acestei diete.

P.S. e extrem de importantă o sursa bună de lapte de casa. Nu aș fi crezut până nu am încercat, câtă energie poate să îți dea și cum cel de magazin e în fapt doar un pic mai bun decât apa.

Să ne fie de bine 😃

Link către mesajul original

Musai să mai împărtășesc cu voi un feedback despre alimentația asta 😃 De vreo luna a început și mama să mănânce așa. Precizez că am înnebunit-o ani de zile cu alimentația frugivoră, așa cum citeam eu la Călin și cum aplicam pe mine, dar nu a prins-o, pentru că nu putea consuma unele fructe și nu îi venea natural să mănânce doar fructe :))

Dar de o luna și ceva mănâncă așa, cu multe fructe, lactate, ficat, supa de oase, etc și i se pare natural, zice că e cea mai bună mâncare ever și că e foarte ușor să nu mănânce pâine dacă combina alimentele conform principiilor. Dar ce vreau să zic este că o dor tot mai puțin încheieturile și spatele, in contextul în care de multă vreme abia se mișca chiar dacă lua antiinflamatoare. Încă nu a renunțat la medicamente, dar se mișcă foarte bine, o ridică in brațe pe fiica-mea de 15 kg toată ziua fără să o doară nimic !!! Și doarme buștean noaptea, ea care suferea de insomnii de ani de zile 😃 🥳🤩

Link către mesajul original

Am vrut să împărtășesc cu voi o chestie tare interesantă. Aproximativ de un an, mâncăm în casă preponderent ProMetablism. La fel și fetița mea de 2 ani. Și vreau să vă zic că la 2 ani e mai dezvoltata decât un băiat de 3 ani. E foarte înaltă și are 15 kg, dar e numai mușchi, aproape că nu are burtica aia de copil și nu are grăsime pe corp. Am crezut inițial ca e de la faptul că e extrem de activă, că nu stă locului o clipă. Dar recent ne-am întâlnit cu copii mai activi decât ea, care au mușchii moi, deci pun pe seama alimentației.

Dar e atât de evidentă treaba, încât oricine o ține în brațe sau are ocazia să o atingă într-un fel, observă asta. Nu e cu mușchi moi și oase sau grăsime ca alți copii, e efectiv mușchi 😅🙈 Nu am forțat-o într-o direcție anume cu alimentația, ci am lăsat-o să își aleagă singură și toate alimentele alese instinctiv sunt ProMetabolism – spre exemplu, cina ei sunt fructe cu lapte 🤷‍♀️

Aaa da si nu a mai răcit deloc de când cu alimentația asta.

Link către mesajul original

Nu am mai scris de mult pe grup. Dar am zis să împărtășesc cu voi progresul meu după aproximativ 2,5 ani de ProMetabolism. În timpul asta nu am respectat 100% dieta (mănânc mai multe legume decât se recomandă, pentru că îmi plac și ma simt bine de la ele), dar am exclus mereu uleiurile polinesaturate și nucile. E foarte ciudat că eu m-am luptat mereu cu greutatea până la alimentația asta. Nu am fost propriu-zis supraponderală niciodată, dar mă străduiam să mănânc așa încât să nu ma îngraș și totuși eram slaba pufoasa.
Acum, după 2 copii, arăt mai bine decât am arătat vreodată 😅😅🙈
Ce e foarte foarte straniu, e ca acum nu mă îngraș orice as mânca. Înainte reținem apa și mă balonam dacă mâncam lactate sau făinoase (și acum evit făinoasele în special glutenul, dar pot sa mănânc fără probleme dacă vreau). Acum se vad mușchii pe abdomen, care e mereu plat și am puțină grăsime corporala fără să fac ceva deosebit (uneori fac yoga) 😅
Mi-a crescut parul foarte mult, pana la fund și cad foarte puține fire. Mie mereu îmi creștea parul greu și cădea mult.
E foarte straniu că pot mânca brânzeturi (deocamdată doar de capră și de oaie – nu pot procesa bine lactoza din lactatele de vaca) cu fructe, carne, ciocolata și înghețată fără sa ma îngraș deloc și fără sa mai depun niciun stres sau efort sa fiu slaba.
Și cel mai straniu e ca mi s-au subțiat picioarele. Mereu am considerat că așa sunt eu, cu picioare mai bine făcute, dar se pare ca m-am înșelat. Însă cel mai greu a fost sa mă obișnuiesc cu noua față sa zic așa, mai subțirica decât cea pufoasa de dinainte.
Și dacă ii dau ficatului ce are nevoie, dorm bine și sunt relaxată.
Pentru mine sunt schimbări foarte mari, mi-a fost greu sa ma acomodez cu un alt corp decât cel pe care l-am știut 30 de ani – 9 luni din cei 2,5 ani am dus o sarcina. Și înainte de sarcină am avut doar 3 luni de ProMetabolism în care m-am îngrășat foarte tare, am pus atunci 10 kg. Acum le-am dat jos. Fetița cea mica are 1,2 ani.

Link către mesajul original

Laura Moldovan

Am promis că voi scrie și eu experiența mea cu dieta ProMetabolism. În 2016 am fost diagnosticata cu tiroida Hashimoto și mi s-a prescris Euthyrox. Consultația medicului endocrinolog la care am apelat atunci mi s-a părut extrem de superficială,așa că am început să studiez și să văd ce este de făcut. Am refuzat să încep tratamentul cu Euthyrox. Pe Călin îl urmăream de ceva vreme și eram înscrisă pe blogul lui. În 2017 aveam TSH=5,05, în 2019 TSH=6,64. La sfârșitul anului 2019 am început dieta ProMetabolism și TSHul mi-a scăzut la 3.80. În acest an mi-a ieșit valoarea cea mai mică de cand îmi țin tiroida sub observație: TSH=1,86 august/2021. Și un alt mare plus este greutatea pe care am reușit să o țin sub control în sensul că am ajuns de la 42 kg la 46 kg. O evoluție extraordinară s-a văzut și la ecografia tiroidei. Deci pentru mine, acest stil de viață ProMetabolism funcționează foarte bine.

Link către mesajul original

Iby Sibyll

Eu pot sa spun ca mi-a scăzut valoarea TSH-ului cu dieta ProMetabolism. Nu o țin chiar ca la carte, dar majoritatea produselor le consum, mereu am avut tsh 3,6…3,4, dar acum după doi ani de ProMetabolism, a iesit 1 4. Am energie, dar și cateva kg in plus, dar nu mă plâng, important este că mă simt bine fără dureri, sau oboseala si tsh-ul a scăzut !

Link către mesajul original

Ana Maria Ilie

Am cochetat în trecut cu vegan și keto (de carnivora sau ceva de genul nici nu m-am apucat cu ușoară senzație de vinovăție că nu pot tine așa drastic), dar ambele aveau lipsuri pentru mine și “păcătuiam” des cu vinovăție și dezamăgire, fiind iubitoare de lactate, fructe și dulciuri. Fraților, am ținut serios de luni (miercuri și vineri pe vegan dar cu ciuperci, salata morcovi, fără cereale) și nu știu dacă are legătură dar am vise foarte variate și ciudate+ mă trezesc pe la 4 și nu îmi e somn, dimineață m-am trezit cu o energie debordantă (nu-mi amintesc când a fost asta ultima oară în trecut), cântarul arată mai puțin, deși am zis că nu asta am în vedere inițial (mi-am schimbat părerea), senzația de frig în oase a cam dispărut. O senzație de cald la mâini și la picioare noaptea (nu neapărat plăcută) pe care am mai simțit-o în sarcină. Răspunsul rapid al organismului înseamnă că eram ok sau praf? Sigur revin cu actualizări. Pentru mine, faptul că l-am găsit pe Calin cu lucrarea lui a fost un dar de sus. Mulțumesc pentru timp. Sănătate și curaj tuturor.

Link către mesajul original

ATENȚIE!

Aceste testimoniale reflectă experiența individuală a AUTORILOR și nu sunt o garanȚie pentru rezultate similare.

Rezultatele pot varia.