Selectează o Pagină

Tras Prin Inel

 

((Start :: Ediția a 6a :: 4 iunie))

Oricine poate slăbi ușor, fie prin reducerea caloriilor, prin creșterea duratei și intensității exercițiilor fizice sau prin adoptarea unei diete de fițe, săracă în calorii și nutrienți, dar nu oricine poate menține forma nou dobândită. Doar 20% dintre supraponderalii care încearcă să slăbească reușesc să mențină o scădere în greutate de 10%, și asta doar pe timp de un an.

Care sunt motivele unui procentaj atât de mare de eșec?

  • Slăbirea prin simpla reducere conștientă a caloriilor este urmată de fiecare dată de un răspuns inconștient al organismului în încercarea de a reface numărul caloriilor, respectiv forma inițială;
  • Creșterea duratei și intensității exercițiilor fizice duce de fiecare dată la un apetit mai mare, iar în timp la o adaptare a organismului la noul nivel de efort pe care-l execută cu mai puține resurse;
  • Dietele de fițe (vegan, crudivor, carnivor, vegetarian, etc) pot aduce rezultate promițătoarea în pierderea greutății în plus, dar rezultatele vin cu probleme de sănătate pe termen lung.

Și atunci, care este soluția?

Modelul ProMetabolism de slăbire se bazează pe următoarele concepte:

  • Când un om dorește să slăbească, nu dorește să piardă mușchi, oase sau organe. Dorește să piardă grăsime.
  • Cea mai mare partea din grăsimea acumulată în organism este polinesaturată, deoarece aceasta are cea mai mică rată de oxidare.
  • Arderea necontrolată a rezervelor de grăsime polinesaturată este foarte periculoasă, având în vedere oxidarea lor necontrolată.
  • Surplusul de grăsime polinesaturată trebuie excretat ca orice altă toxină, nu ars pentru energie.
  • Un organism funcțional și bine hrănit este capabil să se descotorosească de grăsimea toxică în timp ce unul subnutrit și slăbit va fi pus în pericol de mobilizarea masivă a acizilor grași liberi în circulație.

Programul „Tras Prin Inel” își propune să informeze participanții despre situația care a dus la supraponderabilitate și despre modalitățile prin care greutatea în plus poate fi îndepărtată, menținând în același timp funcționarea optimă a organismului.

Programul nu promite o slăbire rapidă, nu propune un program fix de alimentație, nu propune o dietă anume, nu propune înfometarea și nu propune număratul caloriilor. Pierderea în greutate va veni în timp, dar va putea fi menținută cu ușurință, consumând alimente bogate caloric și nutrițional, în timp ce predomină starea de bine și eficiența la lucru.

Mulți merg pe ideea că știu teoria, dar au nevoie de cineva care să-i strunească, să stea de capul lor, să le atragă atenția când calcă strâmb. Merg pe ideea că știu teoria, dar nu au voință. Dacă ar ști teoria, ar ști că nu au nevoie de un tutore, pentru că pot mânca pe săturate din alimentele prometabolice, care sunt foarte satisfăcătoare și nu este nevoie de lungi exerciții fizice aerobice.

Câteva cuvinte despre mine

Aveam o greutate normală în liceu: 185cm/85kg. După ce am terminat liceul și nu am mai jucat baschet, am început să urc încet, dar sigur, în greutate. Cea mai mare greutate la care am ajuns a fost 107 kg, după niște sărbători.

În 2011 am devenit raw vegan și în doar câteva luni am reușit să ajung de la 93kg la 73 kg, doar pentru că nu știam prea bine ce trebuie să mănânc în acel stil alimentar. După ce am înțeles că trebuie să mănânc multe fructe, am ajuns pe la 78 kg, greutate la care am rămas multă vreme. Însă, după cum spuneam în introducere, oricine s-ar menține ușor în formă, dacă ar mânca raw vegan și ar alerga zeci de kilometri pe lună. Toate acestea vin cu prețul sănătății pe termen lung.

Atunci nu puteam fi credibil când spuneam că fructele nu îngrașă pentru că lumea spunea „da, dar tu mănânci doar fructe”. Nu mâncam doar fructe, echilibram dieta cu verdețuri, nuci și semințe, dar chiar și așa, era o dietă foarte bogată în apă, în volum și foarte slab calorică. După ce am renunțat la veganism și am trecut printr-un scurt episod carnivor, m-am axat pe dieta prometabolism. În cadrul acestui stil alimentar, mi-am menținut un consum mare de fructe, dar locul verdețurilor și semințelor a fost luat de lactate (lapte, brânză) și gelatină (coadă de vită, șoric de porc, etc). În dieta mea intră acum alimente de care orice om care dorește să slăbească se ferește: brânză grasă, înghețată, organe de animale, carne sau fructe. Cu toate astea, am rămas tot slab. Nu sunt fit, pentru că n-am mai avut timp de exerciții fizice, dar nici nu m-am îngrășat. Mișcarea mea fizică se reduce la 1-2 km de plimbare pe zi.

Durata

Programul „Tras Prin Inel” durează 6 săptămâni și cuprinde 12 etape. În fiecare săptămână, participantul va primi un email în zilele de luni și vineri. Cele 3-4 zile vor fi suficiente pentru aplicarea conceptelor, după care pot fi introduse următoarele.

Comunitate

Prin participarea în program primești acces într-un grup de peste 150 de oameni care participă sau au participat la programul Start în ProMetabolism (grup Facebook). În acest grup poți pune întrebări în care primești răspunsuri nu doar de la autorul programului, dar și de la alți membri ai comunității.

Banii înapoi, garantat.

Dacă după două săptămâni, consideri că programul nu e pentru tine, primești banii înapoi, fără alte întrebări. Evident, ar fi util pentru noi să știm unde a fost problema, deci ar fi frumos să lași un feedback.

Atenție, programul nu promite scăderi în greutate după două săptămâni (deși este posibil). Opțiunea retragerii este pentru cei care consideră că modul în care se oferă informația nu este pe placul sau înțelesul lor.

Preț

256 lei

Preselecție

În acest program nu poate intra oricine. Înainte ca pierderea în greutate să înceapă, organismul trebuie bine hrănit, astfel încât organele să funcționeze optim. Sănătatea trebuie să vină înainte de pierderea în greutate.

Astfel, în program pot intra în primul rând cei care au parcurs programul Start în Prometabolism. Aceștia trebuie să fi primit deja o invitație prin email. Dacă nu au primit, sunt rugați să folosească formularul de contact sau orice altă modalitate de contact (ex. reply la un email din program).

Poți intra în program, chiar dacă nu ai participat la „Start în ProMetabolism”, dar te rugăm să dai un test, prin care să vedem dacă ai înțeles principiile din carte.

Start Test